1.9 C
Pec
4. dec 2023

U ponoć ističe rok za preregistraciju vozila na RKS tablice, slede kazne od 150 evra

Izvor:Kim

U ponoć počinje primena druge faze izmenjena odluka kosovske vlade o preregistraciji registarskih tablica, nakon čega će sa 150 evra biti kažnjavani svi koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice. Iz Vlade Kosova je rečeno da će se „najverovatnije“danas u Briselu održati sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Odlukom kosovske vlade, od 21. novembra sa 150 evra biće kažnjavani vlasnici vozila koji nisu zamenili „KM“, „PR“ i ostale tablice za „RKS“ oznake. Ova mera važiće od 21. novembra 2022. do 21. januara 2023. godine.

Zvaničnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država u više navrata tražili su od Prištine odlaganje obaveze preregistracije vozila za deset meseci, ali i poštovanje Briselskog sporazuma.

Kako su naveli iz kosovskog MUP-a, od 1. novembra izrečeno je više od 1.500 opomena vlasnicima vozila sa registarskim oznakama gradova na Kosovu izdatim od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. „Od početka procesa pa do danas, nelegalne registarske oznake za ’RKS’ tablice zamenilo je 26 vozača“. Naveli su da je poslednja preregistracija vozila zabeležena tokom ove nedelje u regionu Mitrovice.

Uoči 21. novembra na ulicama Kosovske Mitrovice od srede su vidljive pešačke patrole Euleka. Euleks je pojačao svoje prisustvo od kada su Srbi sa severa masovno napustili kosovske institucije, uključujući i policiju.

NAJNOVIJE

Više