1.9 C
Pec
4. dec 2023

Protest u podne u Gračanici

Izvor:Kim

Za podne je u Gračanici, ispred Doma kulture, najavljen skup žena iz ove opštine u znak podrške Srbima na severu Kosova.

Poput žena u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, danas će se žene ali i muškarci, uglavnom zaposleni u institucijama, okupiti da, kako je najavljeno na društvenim mrežama, podignu glas i „upute vapaj celom svetu“ zbog onoga što se dešava na severu Kosova oko registarskih tablica.

Kako nezvanično saznajemo za mnoge je ovaj skup „radna obaveza“, pa će zbog toga učenici u osnovnim ali i srednjim školama gubiti pojedine časove.

Juče je na konferenciji za štampu Srpske liste najavljen protest u Severnoj Mitrovici za 15 časova. Gordana Savić iz ove stranke koja se obratila u ime žena rekla je „da više ne mogu da trpe teror“ koje sprovode kosovske institucije.

“Ne želimo da decu odgajamo u ovakvim uslovima, želimo da se naša deca školuju u dostojanstvenim uslovima, da se školuju u miru kao sva ostala deca na svetu. Zato ćemo mi žene u sredu da se u Kosovskoj Mitrovici okupimo i iskažemo naše nezaodovoljstvo i veliku brigu, najpre zbog naše dece koja su rođena na ovoj svetoj zemlji koja imaju pravo da nastave da žive na ovoj svetoj zemlji”, rekla je Savićeva.

Inače, zanimljivo je da će danas protestovati ljudi koji su bez srpskih registarskih tablica gradova na Kosovu ostali pre deset godina, a većina južno od Ibra godinama unazad ima RKS tablice.

NAJNOVIJE

Više