Članovi SO JP `Mreža Most` započeli štrajk glađu

Zgrada RTV Gračanice (Foto: rtg.rs)

Članovi Sindikalne organizacije Javnog preduzeća „Mreža Most” u Poslovnim jedinicama “TV Most” u Кosovskoj Mitrovici, i “RTV Gračanica“ u Gračanici, započeli štrajk glađu. Ovim činom, kako je saopšteno, žele da skrenu pažnju javnosti na njihovu tešku situaciju u preduzeću.

Napominju da neće odustati od štrajka do ispunjenja sledećih zahteva:

“Povećanje plate, jer trenutna neto plata velike većine naših radnika je od 40 do 45. 000 din i nije se povećavala zadnjih 3 do 4 godine uprkos ogromnoj inflaciji i teškoj situaciji u društvu. Кosovski dodatak, koji radnici koji rade i žive na КiM nikad nisu ostvarili i još uvek nemamo odgovora zašto, jer je i sam predsednik naše države Aleksandar Vučić još 2018. godine javno na konferenciji za štampu zamolio Kancelariju za КiM, kako je rekao, da se nađe načina da i radnici JP `Mreža Most`, naši novinari imaju pravo na kosovski dodatak isto kao i profesori, doktori i ostali radnici koji primaju”, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Ističu da samo žele da rade svoj posao, da ostanu da žive na KiM sa svojim porodicama ali i da imaju ista prava i uslove kao i radnici u drugim preduzećima.

“Slobodan rad Sindikalne organizacije u svim poslovnim jedinicama JP `Mreža Most` gde se vrši ogroman pritisak na članove Sindikata po svim poslovnim jedinicama i stavlja etiketa od pojedinih rukovodioca našeg preduzeća da sindikat radi protiv interesa našeg preduzeća, samo zato što pitamo i tražimo bolje uslove za rad i funkcionisanje, kako preduzeća tako svih zaposlenih radnika”.

Dodaju da im nakon mnogih bezuspešnih razgovora, obećanja i pokušaja da razgovorom Sindikalna organizacija dođe do rešenja, “ništa drugo ne preostaje osim štrajka glađu, a poslednja nada svih nas je naš predsednik naše države Aleksandar Vučić koga pozivamo i molimo da nam reši problem”, zaključuju iz JP “Mreža most”.