Kosovska Mitrovica: Protest pomeren za 8. januar

(Foto: P. Milošević)

Protest građana u Kosovskoj Mitrovici koji je najavljen za 9. januar, pomeren je za 8. januar, potvrdili su organizatori za Radio Kontakt Plus.

Kako su naveli, protest je pomeren usled molbi građana, a zbog obaveza na radnim mestima koje će imati 9. januara.

“Protest će biti održati u nedelju, 8. januara, u 12.01 časova, kod spomenika Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici” – naveli su.

Podsetimo, poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović, naveo je ranije da se protest održava kako bi digli glas protiv “veleizdaje Aleksandra Vučića” i “torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji i ucena” Srpske liste, te “najsvirepije izdaje” – “aminovanje” baza Kosovske policije na severu.

“Građani srpske Mitrovice izaći će da javno pošalju poruku da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu i Metohiji pogubnom politikom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Tačiju (Hašim) i Haradinaju (Ramuš), ne mogu više da predstavljaju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji”, kazao je Jović, javio je KoSSev.

“Srbi s Kosova zatražiće od Srbije da se odredi ‘državni pregovarač – zastupnik’ koji će pre svega da poštuje interese i Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji”, rekao je on.