Kućni pritvor do 30 dana za dvojicu Srba iz Klokota

(Foto: Koha)

Sud u Gnjilanu odredio je meru kućnog pritvora do 30 dana dvojici Srba iz Klokota koje je kosovska policija privela na Badnje veče zbog pucanja u vazduh, potvrdio je za RTS njihov advokat Miloš Delević.

A. S. (1992) i D. M. (1996) uhapšeni su 12. januara zbog „izazivanja opšte opasnosti“, a nakon što su, kako je saopštila Kosovska policija, na Božić u Klokotu pucali iz vatrenog oružja. Za trećom osobom umešanom u slučaj se traga.

Advokat Miloš Delević, koji zastupa Aleksandra S., kaže da sud njegovog klijenta tereti za krivično delo neovlašćenog posedovanja i rukovanja vatrenim oružjem i da je bio strog u donošenju ove odluke.

„Ja ću se žaliti na ovu odluku jer smatram da je sud mogao da odredi neku blažu meru. U pitanju su porodični ljudi koji žive u Klokotu i oni bi se svakako odazvali svakom pozivu suda“, rekao je Delević.

Istraga o slučaju je u toku, a pripadnici policije su posle privođenja dvojice Srba pretresli njihove kuće. Dve automatske puške AK47 za koje policija sumnja da su korišćene tokom pucnjave, nisu pronađene.

Njima je prvobitno određena mera pritvora od 48 sati, a Kancelarija za KiM im je obezbedila besplatnu pravnu pomoć i advokata.