Poplave u povratničkom selu Osojane

Vest je ažurirana!

Reka Kujavča je poplavila brojna domaćinstva u Osojanskoj dolini, nanoseći smeće i otpad iz svog gornjeg toka.

Voda dubine i do 1 metar je prodrla u mnogobrojne kuće, pomoćne objekte i štale. Kolika je materijalna šteta u ovom trenutku nije moguće proceniti ali je prema rečima meštana mnogima uništen nameštaj, pokućstvo i alat, kažu povratnici iz Osojana za Radio Goraždevac.

Povratnici u Osojanu kažu da je po intenzitetu današnja poplava jača od one iz 2013. godine.

Sela u čitavoj Osojanskoj dolini nemaju struju i internet a kiša i dalje nastavlja da pada tokom noći.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na svom fejzbuk profilu napisao je da će zajedno sa našim narodom prebroditi i ove nepogode i da će Kancelarija za KIM pružiti svu potrebnu pomoć.

             

Zbog obilnih padavina u Pećkom okrugu izlili su se brojni potoci i reke. Kujavča u selu Osojane je već ugrozila objekte i kuće povratnika.

Kako javljaju meštani ovog sela zbog kiše koja neprekidno pada i izlivanja reke Kujavče poplavljene su kuće i oranice u ovom selu.

Reka Kujavča je mala rečica koja prolazi kroz ovo selo. Ova rečica u više navrata se u predhodnom periodu izlivala usled velikih padavina.

U Peći u pojedinim mestima u gradu došlo je do izlivanja podzemnih voda iz kanalizacija i kanala, zbog čega su poplavljene pojedine ulice, potvrdio je za Radio Goraždevca Jeton Abazaj iz opštine Peć.