Aktivista PDK bacio dinare na kosovskog ambasadora u Hrvatskoj

(Foto: Koha)

Aktivista PDK, Milot Krasnići (Krasniqi) bacio je novčanice dinarske valute na kosovskog ambasadora u Hrvatskoj Martina Berišaja (Berishaj) na današnjem Ekonomskom forumu Kosovo-Hrvatska u Prištini.

Kako navodi PDK u saopštenju, ovaj akt je znak protesta zbog velike finansijske afere u koju je Berišaj umešan i trgovine energentima sa kompanijom „GEN“ iz Beograda.

         

„Ambasadoru Berišaju je GEN iz Srbije uplatio milione evra, a novac je potom povučen i ne zna se gde je završio. Neprihvatljiva je i neoprostiva zaštita koju ambasadoru Berišaju daje premijer Kurti“, navode u saopštenju.

Prema PDK, Berišaj, kao ambasador sa optužnicom, ne može biti dostojan predstavnik Kosova u Hrvatskoj, naprotiv, „sve dok je na funkciji on ozbiljno narušava imidž Kosova“.

„On treba da dođe u Prištinu samo da bi se suočio sa pravdom i položio račune o skandalu u koji je umešan. Istina neće moći da se sakrije, uprkos neshvatljivoj i sumnjivoj odbrani, koliko god bila velika piramida ovog skandala“, navodi PDK.

Berišaj je danas pred medijima još jednom negirao optužbe na svoj račin, nazivajući ih spekulacijama sa političkom pozadinom.