Novi direktor KP u poseti policijskim stanicama na Severu Kosova

(Foto: KoSSev)

Generalni direktor Kosovske policije, Gazmend Hodža (Hoxha), posetio je danas četiri policijske stanice regiona Sever, zajedno sa svojim zamenikom, Dejanom Jankovićem.

Hodža koji je za generalnog direktora imenovan pre 12 dana, obišao je stanice u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i severnom delu Kosovske Mitrovice, gde se sastao sa rukovodećim osobljem regionalne direkcije, komandirima dežurnih stanica i policijskim službenicima.

Na fotografijama koje je objavila Kosovska policija vidi se i da je Hodža pored blindiranog plavog policijskog vozila razgovarao sa službenicima koji su nosili šlemove i na sebi imali pancire.

„Cilj ove posete je bio da se izbliza sagleda rad, zalaganje i posvećenost policijskih službenika, kao i rezultati koji su postignuti uprkos izazovima, žrtvama i poteškoćama kroz koje su policajci prošli u ovom periodu“, naveli su iz Kosovske policije.

Hodža je kazao da su ciljevi ispunjeni zahvaljujući timskom radu, saradnji, hrabrosti i kontinuiranoj posvećenosti u održavanju reda i javne bezbednosti, kao i služenju građanima bez razlike.

Razgovaralo se i o razvoju aktivnosti policije u zajednici, kao i podsticanju građana da sarađuju sa policijom i prijavljuju slučajeve.

„Međuinstitucionalna i građanska saradnja ostaje jedan od glavnih ciljeva upravljanja bezbednošću, sprečavanja kriminala i krijumčarenja, kao i obezbeđivanja mirnijeg i bezbednijeg okruženja za sve građane“, naveli su.

„Uprava policije je obaveštena da je u ovom vremenskom periodu (01.01.2023. do 15.03.2023.) prijavljeno i evidentirano 109 slučajeva različite prirode, koje su policijske stanice na severu zemlje uspešno rešavale“, naglašava se u saopštenju.

Rukovodstvo KP koje je posetilo Sever se ujedno zahvalilo policijskim službenicima na posvećenosti i ohrabrili su ih da nastave sa profesionalnim radom u sprovođenju zakona, obezbeđivanju bezbednosti kao i održavanju javnog reda i mira.

Hodža je danas boravio u prvoj poseti Severu Kosova od kada je imenovan za generalnog direktora Kosovske policije.