Prva “Mitrovička umetnička rezidencija” u maju u Kosovskoj Mitrovici

(Foto: PKC Akvarijus)

Ove godine, u maju mesecu, u organizaciji PKC “Akvarijus”, biće održana prva Mitrovička umetnička rezidencija koja bi trebalo da okupi stvaraoce iz regiona koji neguju savremeni umetnički izraz u oblastima: slikarstvo, vajarstvo, dizajn, performans (konceptualni, muzički, plesni, dramski).

“Učešće na Mitrovičkoj umetničkoj rezidenciji podrazumeva dvanaestodnevni boravak u Kosovskoj Mitrovice od 3. do 14. maja 2023. godine. Tokom trajanja rezidencije predviđen je sadržajan program koji podrazumeva razgovore, predavanja, radionice i susrete sa ostvarenim i priznatim ličnostima iz sveta kulture i umetnosti, kao i izlete i obilaske, kako kulturnih i istorijskih vrednosti grada, tako i šireg regiona. Umetnički rezultati stvoreni na rezidenciji biće predstavljeni u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ 13. i 14. maja 2023. godine” saopšteno je iz ovog kulturnog centra.

Mitrovička umetnička rezidencija organizuje se u okviru programske celine „Art terapije za sve“ koju organizuju „Akvarijus“ i Fondacija „Demetra“, a podržava UNMIK.

Svi zainteresovani za učešće u ovoj umetničkoj rezidenciji mogu da se prijave na konkurs koji traje do 10. aprila 2023. godine. Detaljne informacije o konkursu nalaze se na sajtu Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“.