U organizaciji Kancelarije za KiM organizovan boravak na Tari za 50 đaka

Deca na Tari (Foto: Kancelarija za KiM)

Кancelarija za Кosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka iz severnih opština i iz opštine Istok. Putovanje se realizuje u periodu od 20-27 marta.

Putovanje je počelo 20-og marta i trajaće do 27-og marta u saradnji sa domaćinima i Centrom dečjih letovališta.

Tokom ovog sedmodnevnog boravka na planini Tari, đake je obišla i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov.

“Boravak dece na planini je veoma važan kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje, jer naša deca odrastaju u specifičnim uslovima. Кancelarija za КiM je do sada organizovala veliki broj putovanja za naše mališane iz južne srpske pokrajine, podjednako i iz opština južno i severno od Ibra i videli smo jako pozitivne reakcije na sve te aktivnosti koje sprovodimo. Zato ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovim projektima, jer nam je svaki osmeh našeg deteta sa prostora Кosova i Metohije signal da činimo dobre stvari za njih, a takođe i podstrek da činimo još više”, navela je Miladinov.

U saopštenju Kancelarije za KiM ističu da će nastaviti sa ovakvim aktivnostima u organizaciji putovanja za školarce iz socijalno ugroženih porodica.