Đaci OŠ “Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice borave na Jahorini

(Foto: Kancelarija za KiM)

Od 26. marta do 2. aprila na Jahorini borave đaci Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Učenici pomenute škole, ukupno njih 40, imaju mogućnost da nauče da skijaju, kao i da uživaju u prirodnim lepotama i obrazovno-zabavnim sadržajima.

U Kancelariji za KiM kazali su da je njihov cilj da se najmlađima, a posebno deci iz socijalno ugroženih porodica – obezbedi kvalitetnije i zdravije odrastanje.

Tokom boravka na Jahorini, đake OŠ “Desanka Maksimović” obišla je pomoćnica direktora Kancelarije, Svetlana Miladinov.

Ona je kazala da je ovo treće putovanje koje se 2023. godine organizuje za decu sa ovog prostora.

Podsetila je na to da je nedavno na Tari boravilo 50 đaka sa Kosova i Metohije.

„U poslednje dve godine, zahvaljujući Kancelariji, više od 2.200 naše dece putovalo je na more, planinu i u razne sportsko-rekreativne kampove. Neopisiv je osećaj gledati njihovu radost dok se upoznaju sa novim predelima i sadržajima, posebno zbog toga što većina njih živi u specifičnim uslovima koje diktira život na KiM. Zato ćemo koristiti svaku priliku da im ulepšamo i obogatimo odrastanje“, navela je Miladinov.

Putovanje na Jahorinu organizovali su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ekonomski fakultet u Palama, Unija studenata, Studentski parlament Univerziteta Istočno Sarajevo i Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava”.