Izložba radova novih članova Udruženja likovnih umetnika KiM

(Foto: Udruženje likovnih umetnika KiM)

Novoprimljeni članovi Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije izložiće svoje radove ove srede u 19.00 časova, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pored bivših studenata Fakulteta umetnosti, tu su i umetnici koji su akademsko obrazovanje stekli na drugim fakultetima.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa umetničkim stvaralaštvom – Gorana Mihajlovića, Nikole Ilića, Milana Dobrića, Maje Todić, Svetlane Milutinović, Nikolije Aleksić, Tanje Jovanović, Lazara Miloševića, Vladimira Antića, Branke Lalić, Miloša Šarića, Katarine Pavlović, Jovane Savić, Nataše Gvozdović Matović, Zvezdane Gerić.

„Mi smo danas ovde, posle nas će biti neko drugi ko će našim pozitivnim primerom imati obavezu da čuva i neguje tradiciju i vrednosti koje su nam date, kao što je danas naša obaveza da temelj koji nam je ostavljen od minulih generacija nadgradimo i još više ojačamo, time bi buduće generacije imale trasiran put da svojom kreativnošću i znanjem unapređuju i nadgrađuju ono što smo i mi u nasleđe ostavili“, navela je predsednica Udruženja likovnih umetnika KiM, Vesna Sekulić.

Postavka radova ovih umetnika biće izložena do 16. maja u Gradskom muzeju Kosovska Mitrovica, a organizuju je ovaj muzej i Udruženje likovnih umetnika KiM.