Kosovska policija: Još uvek traje konkurs za prijem novih službenika

Kosovska policija, Peć (Foto: Radio Goraždevac)

Policija Kosova nedavno je raspisala novi konkurs, drugi po redu ove godine za prijem novih službenika. Apliciranje je počelo 19. aprila i moguće je konkurisati sve do 12. maja u 16 časova.

U saopštenju policije nije preciziran broj službenika koji će biti primljen preko ovog konkursa. Kandidati se ovog puta ne mogu prijaviti onlajn, već samo fizički i lično i to čak u osam direkcija.

Kandidati koji se prijavljuju na konkurs, kako navode iz policije, moraju ispuniti sledeće kriterijume:

  1. Da poseduju kosovsko državljanstvo;
  2. Da imaju između 18 i 30 godina;
  3. Da imaju završeno srednje obrazovanje;
  4. Da su u dobrom fizičkom, psihičkom i emocionalnom stanju;
  5. Da nisu osuđivani ni za jedno krivično delo;
  6. Da nemaju tetovaže na vidljivom mestu (lice, vrat, ruke);
  7. Da imaju visok integritet i etičke vrednosti.

Kako navode, uz prijavu, kandidati moraju priložiti:

  1. Kopiju diplome o visokom ili srednjem obrazovanju, a za one koji su obrazovanje završili u inostranstvu – potrebna je overena kopija diplome;
  2. Dokaz o drugim kvalifikacijama ;
  3. Izvod iz matične knjige rođenih (ekstrakt);
  4. Kopija lične karte ili pasoša
  5. Jedna fotografija formata 5 x 5.

U poslednjoj tački ističe se da dokumenti iz tačke 5 – (kopija lične karte ili pasoša) moraju biti validni i izdati nakon datuma objavljivanja ovog konkursa.

Procedure za prijavu:

Formular za prijavu kandidati mogu preuzeti u kancelariji osoblja u policijskoj stanici, kao i na sajtu Kosovske policije.

Potom će tu popunjenu prijavu zajedno sa ostalom gore navedenom dokumentacijom kandidati moći da dostave ovog puta samo na jedan način – fizički i lično u čak osam stanica policije – Priština, Mitrovica Jug, Peć, Prizren, Uroševac, Gnjilane, Mitrovica Sever i Đakovica i to u terminu od 9.00 do 15.00 časova svakog radnog dana.

Za detaljne informacije, zainteresovani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 038-5080, ili lokalni 1002, kao i na 038/245-184, u terminu od 09 do 15 časova.

Dalja procedura

Nakon selekcije prijava, kandidati će proći kroz niz testova kao što su pisani, test fizičke aktivnosti, intervju, psihološki test, lekarski pregled i provera prošlosti.

Nakon svake etape rezultati će biti objavljeni na sajtu Kosovske policije i na oglasnim tablama u relevantnim stanicama.

Iz policije takođe napominju da se dostavljena dokumentacija ne vraća.

Konkurs je počeo 19. aprila a trajaće do 12. maja u 16 časova. Na njega se mogu prijaviti Srbi, Bošnjaci, Turci, Goranci, Romi, Aškalije, Egipćani, Hrvati, Crnogorci i Makedonci.