Mediji: Napadnut novinar kod Gnjilana; KP: Za sada nema elemenata, istražuje se, osoba bacila kamen, ali pogodila svoj auto

Foto: KoSSev

Više medija izvestilo je kasno sinoć da je navodno te iste večeri napadnut novinar RTV Puls-a od strane grupe Albanaca u selu Gornji Livoč kod Gnjilana, te da su ga gađali kamenicama i pričinili manju štetu na vozilu. Sa druge strane, iz Kosovske policije, iako su potvrdili da je slučaj prijavljen, navode da za sada nema elemenata krivičnog dela, takođe pominju samo jednog muškarca, navodeći da je bacio kamen, ali da je istim pogodio svoj automobil, te da druga vozila nisu oštećena.

Mediji koji izveštavaju na srpskom javili su sinoć da je novinar RTV Puls-a, Bojan Antić, zajedno sa rodbinom bio u poseti svojim roditeljima koji žive u selu Gornji Livoč.

Njega su pri povratku sa porodične svečanosti uoči krsne slave Svetog Đorđa napali Albanci, preprečili mu put automobilom, a potom njega i rodbinu psovali i zasuli kamenicama i ciglama, izvestio je RTV Kim.

Ovaj medij piše i da su se Antići potom vratili nazad u porodičnu kuću i tu čekali policiju da im omogući povratak u Кusce gde sada žive.

„Zatvoreni smo u roditeljskoj kući i čekamo da dođe policija. Došle su mi sestre na slavu, imaju registracije iz centralne Srbije, pa su nas prepoznali. Sve se ovo teško podnosi i nije prvi put da nas napadaju. Do sada sam ćutao i mislio da će proći“, izjavio je Bojan Antić za Radio Кim i Politiku.

Mediji takođe izveštavaju da je na automobilima pričinjena manja materijalna šteta.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani, potvrdio je danas za KoSSev da je slučaj prijavljen, međutim, kaže da ga za sada „nema“, već da je sastavljena policijska beleška, po naređenju tužioca.

„Niko nije povređen, nema materijalne štete na vozilu žalioca. Slučaja nema, ali mi kažemo – policijska beleška“, objašnjava Hašani, navodeći da to ne znači da slučaj u budućnosti neće biti pokrenut.

Naglašava da je tužilac utvrdio da za sada nema elemenata krivičnog dela.

„Mi pratimo slučaj, istražne jedinice prate, istražuju sve okolnosti. Javni tužioc je naredio da se istraži, da se vidi da li ima elemente ovaj slučaj“, dodao je.

Hašani je potvrdio da su pripadnici Kosovske policije sinoć izašli na teren.

Takođe navodi da su u međuvremenu službenici zaustavili osobu u vezi sa ovim slučajem i ispitali je, ali i da nije bilo hapšenja.

„On je pušten jer niko nije povređen, nema materijalne štete, nema elemenata da odmah bude zaustavljen“, kazao je Hašani.

On je, međutim potvrdio da je ova osoba bacila kamen, ali i da je istim pogodio svoj automobil.

„On je bacio kamen, ali nije pogodio automobil žalioca nego svoja kola“, rekao je Hasani, navodeći da je to utvrđeno nakon što su službenici izašli na teren.

Upitan da li ima elemenata nekog drugog krivičnog dela, poput zastrašivanja, Hašani podseća na to da tužilac nije klasifikovao slučaj.

Potvrdio je da nema povređenih, ali i da nije pričinjena materijalna šteta na vozilu osobe koja je prijavila slučaj.