Priveden pa pušten maloletnik zbog incidenata u selu Bosce

(Foto: Kancelarija za KiM)

Kosovska policija privela je danas maloletnika osumnjičenog da je 11. maja oko 17 časova oštetio vrata ambulante porodične medicine u selu Bosce u Kosovskoj Kamenici i istog dana u školi “Desanka Maksimović” u ovom mestu pokušao da zapali plinsku bocu.

“Dana 11.05.2023. godine oko 17:00 časova policijskoj stanici Kamenica prijavljeno je da su nepoznata lica oštetila vrata ogranka ambulante porodične medicine u selu Bosce. U ovom slučaju, pored materijalne štete, otuđene su i neke sitnice. Istog dana, direktor škole u ovom selu prijavio je da su nepoznati lica u školi navodno zapalila plinsku bocu, da su tom prilikom izgorele zavese ali da se vatra nije proširila”, naveli su u saopštenju.

Istražna jedinica Policijske stanice Kamenica je nakon istrage dana 12.05.2023. godine uhapsila maloletnog osumnjičenog Roma (2009. godište) sa kojim je obavljen razgovor na osnovu zakonske procedure.

“Slučaj je od strane tužioca okarakterisan kao teška krađa i oštećenje imovine i ova dva slučaja biće procesuirana u osnovnom tužilaštvu, dok je osumnjičeni pušten na slobodu u redovnom postupku”, dodaju iz policije.

Podsetimo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije danas da su nepoznate osobe obile školu, izdvojeno odeljenje OŠ “Desanka Maksimović” u naselju Bosce, u opštini Kosovska Kamenica i pokušali da izazovu požar uz pomoć plinske boce.