Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca

Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca (Foto: Radio Goraždevac)

Na sportskom terenu u dvorištu OŠ “Janko Jovićević” u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.

Trener škole fudbala u osnivanju iz Velike Hoče Stanimir Mavrić čestitao je pre svega meštanima sutrašnju slavu sela Goraždevca.

“Zahvalio bi domaćinima što su nas ovako toplo primili. Ovo nam je drugi dolazak. Na početku bi da čestitam, u moje ime i u ime dece, sutrašnji praznik, Svetog proroka Jeremiju. Verujem da ovo može da zaživi i mislim da je ovo jedan dobar potez da se posle dugog niza godina ovako nešto organizuje van školskih aktivnosti. Ovo je dobro da bi se deca sklonila sa telefona, da ne gledaju televiziju i rijaliti programe, da se bave sportom. Razgovarao sam sa trenerom Vasilijem da ovo postane tradicija da jednom mesečno mi dođemo u Goraždevac i da jednom mesečno mi ugostimo vas, da bi se deca što više družila kao što sam se ja nekada družio sa drugarima iz Goraždevca“, rekao je Stanimir Mavrić.

Stanimir Mavrić dodaje, da veruje da ovakve sportkse aktivnosti mogu zaživeti ali i da očekuje podršku od nadležnih institucija.

“Ja sam već par akcija imao sa klincima i meni je žao već sada nemamo podršku institucija, ali se nadamo da će oni u budućnosti imati razumevanja za našu decu iz Goraždevca i Velike Hoče, kazao je Mavrić.

Trener škole fudbala u Goraždevcu Vasilije Srbljak kaže da je ovo dobra akcija gde deca mogu da se druže i međusobno upoznaju.

“Ovo je akcija koju smo organizovali ja i njihov sadašnji trener, i on pokušava isto kao i mi da oživi klub u Velikoj Hoči. Mislim da je ovo jedna dobra akcija da se deca druže i međusobno upoznaju“, kazao je Vasilije Srbljak.