Okupljanja ispred opštinske zgrade u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu

Okupljanja ispred zgrade Opštine u Leposaviću (Foto KoSSev)
Okupljanja ispred zgrade Opštine u Leposaviću (Foto KoSSev)

U Leposaviću je pre pola sata neko iz redova bivših struktura vlasti pozvao građane i bivše opštinske radnike da izađu ispred opštinske zgrade i navodno blokiraju ulaz, da ne bi nova struktura vlasti na čelu sa Albancem koji je novoizabrani gradonačenik ušla u zgradu, kazao je za Kim radio vlasnik televizije Mir iz Leposavića Nenad Radosavljević. Kako RTS saznaje, okupljanja ima i ispred opština Zubin Potok i Zvečan. 

Desetak minuta nakon što su se okupili ispred zgrade, oglasile su se i sirene, kazao je Radosavljević.

„Ima mnogo džipova Kfor-a i Euleks-a oko opštinske zgrade. Verovatno na poziv bivše garniture vlasti koje su na putu prema Beogradu na mitingu, oni su pozvali ljude koji nisu otišli na miting, pa su oni kolima napunili trg ispred opštinske zgrade. Gužva je, ali se za sada ništa ne dešava“, naveo je on.

Napominje da je nestala struja, verovatno zbog sirena koje se oglašavaju.

„Verovatno su neke policijske strukture to naredile, to je samo moja pretpostavka, to nije sigurno“, dodao je on.

Na pitanje da li očekuje da će doći do incidenata, Radosavljević je odgovorio:

„Mislim da verovatno neće biti incidenata. Zato što strukture koje treba da se uspostave na vlasti, njima se ne žuri. Oni će, ako treba, ovaj današnji dan da odlože za neki drugi i na taj način prosto spuste tenzije i te nove strukture vlasti će verovatno na kraju uspeti da uđu“, kazao je on.

Podsetimo, novoizabrani gradonačelnici Leposavića, Zvečana i Zubinog Potoka položili su juče zakletvu na tu funkciju.

Istovremeno, RTS javlja da okupljenih ima i ispred Opštine Zubin Potok i Zvečan, te da su tamo prisutne i jake snage specijalnih jedinica Policije Kosova.

Ova okupljanja se dešavaju u trenutku kada je mnogo Srba, uključujući i one sa severa, otišlo u Beograd na miting koji organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.