Rakić: Specijalne jedinice da se povuku

Goran Rakić tokom razgovora sa predstavnicima KFOR-a (Foto: Kim)

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je okupljenim građanima nakon razgovora sa predstavnicima KFOR-a, da je njihov zahtev da se sve specijalne jedinice povuku sa severa Kosova, te da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opštine.

“Sada smo tražili od njih da gradonačelnici napuste opštine, da se specijalne jedinice koje se nalaze u ovoj zgradi napuste”, rekao je Rakić.

On je zamolio građene da propuste dva vozila specijalnih jedinica.

“Pokažite da nismo isti kao oni”, dodao je predsednik Srpske liste.

Kako je rekao, KFOR je tu kako bi sprečio da dođe do konflikta između građana i pripadnika specijalnih jedinica.

“Molimo vas da se držimo toga, da niko ni popreko ne pogleda vojnika KFOR-a, a ne nešto drugo. Ja vas molim”, kazao je on.

Govor Gorana Rakića naišao je na negodovanje okupljenih građana.

“Molim vas saslušajte. Ovde smo da bi policija otišla kući, da se povuku ova dva oklopna vozila koja su među nama”, dodao je.

“Ili sve ili ništa”, čulo se iz mase okupljenih.

“Dajte da budemo ljudi, parlamentari i jedinstveni”, kazao je Rakić ali su građani zatražili da se svi povuku, a ne samo dva vozila.

“Nastavićemo dalje pregovore, samo pustite dva vozila”, dodao je.

Građani su poručili da “ne može”, te da “odu svi”.

“Ne idemo odavde, dok se ne ispune zahtevi. Molim vas da budemo jedinstveni, ukoliko je cilj da policija ode odavde, onda ja mislim da treba da ih pustimo”, ponovio je Rakić.

U jednom trenutku je ka Goranu Rakiću poletela plastična flaša.

Građani su probušili gume i išarali sprejem vozilo pripadnika specijalnih jedinica, te ispisali slovo “Z” i četiri slova “S”.

Takođe, sprejem je išarano i jedno vozilo KFOR-a.

Vozilo KFOR-a propušteno kroz kordon 

U međuvremenu, građani su propustili jedno vozilo KFOR-a, dok se oklopna vozila specijalnih jedinica i dalje nalaze ispred opštine Zvečan.