15.8 C
Pec
4. okt 2023

Nedeljković: Četvorica uhapšenih biće puštena, očekuje se povlačenje Kosovske policije do 15h

Izvor:KoSSev

Četvorica Srba, koji su juče privedeni nakon nasilja koje se dogodilo ispred zgrade opštine u Zvečanu, biće puštena. Ujedno, do 15.00 časova se očekuje povlačenje specijalnih jedinica Kosovske policije iz opštinske zgrade, potvrdio je član Privremenog organa opštine Zvečan, Dragan Nedeljković. Naglašava da je ovo rezultat sinoćnih pregovora sa komandantom KFOR-a, koji im je, kaže, dao ove garancije, međutim on još uvek nema informacije da li je ovo i ispunjeno.

On kaže da su sinoć trajali pregovori između predstavnika Srpske liste i komandanta KFOR-a, koji je, kako navodi Nedeljković, ponovo došao u Zvečan, te im je, prema njegovim rečima, potvrdio da će ove osobe biti puštene.

„Oko 21:30 došao je komandant KFOR-a i rekao nam je sinoć da će ova četvorica koji su privedeni juče biti oslobođena, ali da se čekaju papiri da stignu iz Prištine“, kazao je Nedeljković.

On, međutim i dalje ne zna da li su ove osobe još uvek puštene.

„Mi smo ostali do 22.30 časova i ja sam posle otišao, ja ne znam da li su oni pušteni ili nisu jer kažu da idu na proveru, takve imam informacije“, kaže on.

Nedeljković ujedno tvrdi da im je komandant KFOR-a saopštio i da će danas do 15.00 časova, specijalne jedinice Kosovske policije da se povuku iz zgrade opštine.

„Saopštio nam je i to da će specijalne jedinice koje su u opštini u toku noći, da se povuče 50 odsto, a danas do 15.00 časova, da svi pripadnici specijalnih jedinica treba da se povuku“, tvrdi Nedeljković.

Oni su danas došli ispred opštine, kaže, da vide da li će se ove garancije komandanta KFOR-a ispuniti.

„Mi smo ovde danas došli na posao i čekamo da vidimo da se to i ostvari, kako bi smo mi mogli da uđemo u svoju opštinu na svoja radna mesta i mi čekamo da se ispuni to obećanje“, kaže on.

Sa druge strane, kazao je da i dalje nema informacije da li su specijalne jedinice Kosovske policije napustile zgradu, te da će, naglašava, čekati do 15.00 časova.

„Nismo pratili, tako da mi računamo ako je dogovor i ako nam je on dao to obećanje, da će to i da bude, mi čekamo 15.00 časova da oni svi odu“, kazao je Nedeljković.

NAJNOVIJE

Više