Komandanti KFOR-a i KBS-a razgovarali o unapređenju saradnje

Foto: twitter.com/NATO_KFOR

Komandanti KFOR-a i Kosovskih bezbednosnih snaga, general-major Anđelo Mikele Ristuća i pukovnik Baškim Jašari razgovarali su juče o saradnji u okviru civilne zaštite.

Obe strane su o detaljima sastanka javnost obavestile putem Twitter platforme.

Ristuća i Jašari su, kako je navedeno u saopštenju, diskutovali o saradnji i pomoći Međunarodnih mirovnih snaga NATO na Kosovu (KFOR) Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS) kada su u pitanju gašenje požara, ukljanjanje eksplozivnih sredstava i opasnih materijala, traganje i spasavanje.

Da je do ovog sastanka došlo, par sati kasnije potvrdio je Jašari.

„KBS je obavestio komandanta KFOR-a o dešavanjima u KBS-u, sledećim obavezama i aktivnostima, kao i bilateralnoj i multilateralnoj saradnji sa partnerima“, navodi se u saopštenju KBS-a.

Ističu i da su razgovarali o saradnji KFOR-a i KBS-a, te naglasili da će se ova saradnja nastaviti „u korist bezbednosti i mira u zemlji i regionu“.

Upravo je o ovoj saradnji komandant KFOR-a krajem juna razgovarao sa kosovskim ministrom odbrane Armendom Mehajem.

„Oni su obnovili svoju saradnju i pomoć KFOR-a KBS-u za operacije civilne zaštite kao što su gašenje požara, ukljanjanje eksplozivnih sredstava, potraga, spasavanja i aktivnosti u vezi sa opasnim materijalima“, saopštio je KFOR 21. juna.