Inspekcije Severne Mitrovice plombirale objekte čiju gradnju finansira Srbija

(Foto: KoSSev)

To što zaposleni u institucijama u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu već skoro puna dva meseca svakodnevno protestuju ispred opštinske zgrade u Zvečanu zbog ulaska specijalnih jedinica kosovske policije, ne ometa funkcionisanje opštine Severna Mitrovica u kosovskom sistemu.

Ova opština od kada su je Srpska lista i zaposleni Srbi u većini napustili, donela je niz odluka i povukla konkretne poteze.

Danas su to učinili, plombirajući izgradnju najmanje tri infrastrukturna objekta u izgradnji u Severnoj Mitrovici.

U pitanju su: stambeni objekat u naselju Brđani, nova škola za učenike južnih mitrovičkih škola, koje danas pohađaju mahom Romi, a koja se gradi kod Vojnog remonta, te nova zgrada rektorata u centru grada, u univerzitetskom kampusu.

Da su danas stopirani radovi na nekim objektima, jer su navodno započeti bez okončanja zakonskih procedura, saopštio je inicijalno gradonačelnik opštine Severna Mitrovica, Erden Atić.

Opštinska direkcija Severne Mitrovice za inspekcije danas je, saopštio je, obišla gradilišta na kojima je započeta takva izgradnja i tamo postavila trake kojima je zabranila da se radovi dalje nastave.

Radovi se na tim objektima i neće izvoditi, sve do ispunjenja zakonskih kriterijuma.

„U nedostatku dokumentacije postavljene su trake sa kojima se zabranjuje nastavak radova do ispunjenja zakonskih kriterijuma i norma Republike Kosovo“, naveo je Atić.

Prazna gradilišta

U pitanju su, kako smo se uverili na licu mesta, stambena zgrada u naselju Brđani, nova škola, kao i Rektorat.