15.1 C
Pec
4. okt 2023

Gračanica: Škola plivanja i vaterpola okupila stotinak mališana

Izvor:Kim

Na bazenu „Hacijenda“ u Gračanici treću godinu zaredom održava se Škola plivanja i vaterpola. Deca uzrasta od 4 do 17 godina imaće priliku da u narednih pet dana upoznaju tehnike plivanja i vaterpola.

Decu školskog uzrasta obučavaće vaterpolista i nekadašnji reprezentativac Srbije Nikola Rađen.

“Treću godinu zaredom već tradicionalno se održava kamp Škole plivanja i vaterpola ovde u Gračanici. Meni je najveća radost što svaki put imamo nove polaznike, a prošlogodišnji su već naučili da plivaju, i to je velika stvar ovog projekta”, kazao je Nikola.

Na pitanje da li u Gračanici možda ima novog Nikole Rađena, odgovorio je da ima, i dao obećanje da će ga sigurno biti.

“Već imamo par momaka koji su se odvažili i došli su na kampove vaterpola u Beograd, i žele da se bave tim sportom. Meni je jako drago da ovde na teritoriji Kosova i Metohije već tradicionalno pravimo ovaj kamp i da mogu da budem ponosan što su roditelji upisali svoju decu i što imamo ovde na prelepom plivalištu ovoliko mališana. Preko 100 mališana se upisalo i pohađaće narednih pet dana školu plivanja i vaterpola. Deca ovde nauče radne navike, fer plej igru, društvene stvari, timsku igru, tako da pored toga što nauče da plivaju, nauče i sistem vrednosti, što je jako bitno. Sportska disciplina je jako važna u odrastanju svakog deteta.” naveo je Rađen.

Učesnici kampa raduju se predstojećim danima.

“Ja znam da plivam, ali sam ovde došla da naučim još neke veštine. Jako sam uzbuđena, jedva sam čekala da počne. Pohađala sam školu plivanja i prethodne dve godine i odlično je, jedva čekam i naredne dane. Ovde sam upoznala još dve nove drugarice” rekla je Petra Popović iz Gračanice.

“Prethodnih godina sam pohađao školu plivanja, čini mi se da je super. I želeo bih da svake naredne godine dolazim i pohađam je”, kazao je Sergej Ivić iz Gračanice.

“Baš mi se dopada, prelepo je. Ovde učimo plivanje, valterpolo i svašta još. Nikola Rađen je kao trener odličan i uopšte nije strog”, dodala je Angelina Ivić iz Gračanice.

Ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju medijima se obratio zamenik direktora Miloš Terzić.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju će kao i do sada, tako i od sada uvek podržati ovakve akcije i projekte, jer ovo je jasan pokazatelj da itekako imamo prisustvo srpske države na prostoru naše južne pokrajine. Ja sam siguran da će u narednom periodu neki od korisnika ovog programa tačnije ova deca, biti u situaciji da brane boje Republike Srbije na velikim sportskim smotrama i da ćemo se svi zdušno radovati njihovim uspesima i da ćemo ih sa ponosom dočekivati“, rekao je Terzić.

Osim Kancelarije za KiM, Školu plivanja i vaterpola podržao je i Kosovki okrug, načelnik Srđan Popović je za Kim radio rekao da deci znači to što mogu da se bave i ovim sportom.

“U protekle dve godine videli smo koliko ovo znači deci, videli smo da je ovo nešto što mora da traje na ovim prostorima. Pre svega vidite i sami kakva je situacija i koliko ružnih vesti primamo tokom meseca. Mislim da je ovo jedno lepo druženje pogotovo zato što je tu sa nama proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen, i vidim to isto na licima naše dece. Ono što je na nama je da ćemo sigurno istrajati na ovome da ovo bude tradicija, da svake godine sve više dece okupljamo oko ovog projekta”, kazao je Popović.

Škola plivanja i vaterpola trajaće do 26. jula.

NAJNOVIJE

Više