Eljšani: Odluku o otvaranju Jarinja donosi Priština; očekujem da to bude uskoro

Foto: Radio Mitrovica sever

Zamenik direktora Kosovske policije za region sever Veton Eljšani rekao je da su na osnovu zahteva građana uputili zahtev nadležnom ministarstvu u Prištini za produženje roka za preregistraciju vozila na RKS table.

„Svaki zahtev koji policija dobije od građana na terenu, mi šaljemo u Prištinu. Uputili smo i zahtev kako da vozači sa srpskim vozačkim dozvolama dobiju kosovske i kako da se registruju kola na RKS. Na stotine zahteva smo do danas dobili od građana za ova pitanja. To nije naše, to je pitanje koje treba da reši Vlada i Ministarstvo unutršanjih poslova.

„Granična policija je obustavila na desetine ilegalnih puteva na severu Kosova. Negde su putevi prokopani, a negde postavila prepreke, kako bi se zaustavio ilegalan prelazak i krijumčarenje robe“, rekao je Eljšani.

On je dodao da građani mogu da idu samo preko legalnih prelaza.

Ukoliko ima posebnih zahteva, mogu da nam se obrate sa zahtevom, koji će biti razmotren. “Na primer, postoje ljudi koji imaju zemlju na srpskoj, a kuću na ovoj strani. Sa zahtevom može da se vidi šta možemo da pomognemo” rekao je.

Na pitanje kada će biti otvoren prelaz Jarinje za ulazak na Kosovo Eljšani je rekao da tu odluku donosi Priština.

„Takvu informaciju još uvek nemamo, o tome odlučuje Priština, ali najverovatnije biće veoma uskoro“,  rekao je Eljšani