Neobičan konkurs za novinare

Ilustracija (Foto: Kim)

Radio Kim poziva kandidate zainteresovane za novinarski posao, koji bi se istim bavili u nezavisnom mediju, bez političkih i drugih pritisaka, da se prijave na konkurs.

Ako želite da se bavite širenjem lažnih vesti, dezinformacija i govora mržnje, ako planirate da u svom izveštavanju naginjete ka bilo kojoj političkoj partiji, ili hoćete da radite kao novinar a niste spremni da učite, onda se prijavite na konkurs za posao novinara u Radiju Kim, a mi ćemo vas uveriti da su vaši stavovi i planovi pogrešni.

Naš medij se ponosi svojim profesionalnim i nepristrasnim novinarima koji misle svojom glavom, koji se ne plaše da bilo kome postave prava pitanja, i koji služe javnom interesu. Ako želite da budete deo takvog kolektiva, da radite u slobodnom okruženju i da učite od novinarskih profesionalaca, onda je ovo posao za vas.

U uredništvu Radija Kim ćete uvek imati koga da pitate za sve što vam je nejasno, a da vam zbog toga ne bude neprijatno. Biće vam neophodno da budete otvoreni za kritiku, ali ćete istovremeno moći da se argumentovano suprotstavite kada mislite da ste u pravu.

Presudna stvar za dobijanje ovog posla je želja za učenjem i napredovanjem u novinarstvu, a ne ko vam je rođak, ili partijski vođa. I novinar je političko biće, pa ima lično pravo na opredeljenje, ali ono počinje i završava se na dan izbora, iza paravana na glasačkom mestu.

Ukoliko sebe pronalazite u ovom opisu i želite posao novinara, ili želite da nam dokažete na nismo u pravu, dođite na razgovor u prostorije Radija Kim u Čaglavici. Prethodno se najavite putem imejla na radiokim@gmail.com da bi odredili odgovarajući termin.