Vučić: Očekujem da za dva do tri dana Kurti i ja ponovo odemo u Brisel

Foto: Preuzeto sa Gazeta Express

Histeričan pristup svemu, svakoga dana izmišljanja novih afera. ‘Hodočasnici iz Novog Sada su ustvari delo Miloša Vučevića’ – vi ne verujete kakve ludosti čitate i slušate, jer neko pri zdravoj pameti tako nešto ne može ni da izgovara, komentar je srpskog predsednika Aleksandra Vučića na jučerašnje nove optužbe kosovskog premijera. 

Sa druge strane, kaže da se u Beogradu „nikada ni za koga“ nisu potraživale sankcije:

„Čak ni protiv Prištine. Ozbiljne vlade i ozbiljne države se tako ne ponašaju“.

Tokom posete Opštoj bolnici u Leskovcu, kazao je i da očekuje da u naredna dva do tri dana, on i kosovski premijer Aljbin Kurti – ponovo odu u Brisel.

Ipak, o agendi nije mogao na govori, jer je „takav dogovor“. Potvrdio je samo da je ona u skladu sa onim o čemu je razgovarao sa petorkom“

„Posle toga imaćemo više informacija. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mera i urušavanja državnih i nacionalnih interesa i verujem da ćemo to uspeti“, dodao je Vučić.

Pohvalio je jučerašnji govor srpske premijerke Ane Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN, iako „Srbija ne može ništa da promeni, osim da se bori i da govori istinu“.

„Premijerka Brnabić je dobro uradila i dobro reagovala, vrlo dobru repliku napravila, ali da li će to promeniti stav velikih sila, ne, neće. Kada bih bio analitičar mogao bih da komentarišem stavove velikih sila koje ste mogli da čujete. Pošto nisam, to ne smem, jer bi svojim izlaganjima i stavovima samo naneo štetu zemlji, ali bila je primetna negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije“, smatra srpski predsednik.