Protekle nedelje nekoliko krađa u selu Osojane kod Istoka

Nekoliko krađa dogodilo se prethodne nedeljle u selu Osojane kod Istoka. Tada je obijena i opljačkana crkva, jednom poljoprivredniku je ukraden traktor, a bilo je i drugih krađa. Iz Kosovske policije kažu da je slučaj krađe okarakterisan kao zloupotreba tuđe imovine.

Aleksandar Đurić, samohrani otac četvoro dece, kaže za Radio Goraždevac da mu je u noći između srede i četvrtka ukraden traktor marke IMT 539 koji se nalazio u centru Osojana.

„Krađa se desila u sredu naveče. U četvrtak sam primetio da nema traktora. Te noći, primetio sam da je razbijen parohijski dom i nekoliko okolnih kuća. Meni je traktor nestaop, ovde je bio parkiran. Uzet je i odveden u nepoznatom pravcu“, kaže Đurić za Radio Goraždevac.

On dodaje da je traktor trebao da uzme njegov drugar, međutim, juče kada ga je pita, shvatio je da je traktor ukraden.

„Prijavio sam nakon tri dana. Trebao je drugar sa kojim zajedno radim da uzme traktor, mislio sam da je on uzeo traktor. Juče je drugar bio kod mene da sečemo drugar, pitao sam ga za traktor, on je rekao da ga nije uzeo. Tada sasm shvatio da je i on ukraden“, kazao je Đurić za Radio Goraždevac.

Portparol kosovske policije za region Peći, Fadilj Gaši kaže za Radio Goraždevac da su nadležni organi odmah nakon prijave krađe izašli na lice mesta, kao i da je javni tužilac slučaj okarakterisao kao zloupotrebu tuđe imovine.

„Dana 29.10.2023. žrtva je došla u stanicu policije Istok i prijavio da je dana 25.10 od strane N.N. lica ukraden traktor koji je bio parkiran u bivšem javnom preduzeću u Osojanu. Na lice mesta je odmah izašla patrola policije i istražioci stanice policije u Istoku koji su vršili uviđaj na licu mesta. U vezi toga je informisan javni tužilac koji je naveo da se slučaj inicira kao zloupotreba tuđe imovine. Slučaj je pod istragom“, kazao je Gaši.

Aleksandar Đurić, povratnik koji se 2013-te godine vratio da živi u selo Osojane kod Istoka kaže da je ovo četvrti put da kradu njegovu imovinu.