Mera zadržavanja muškarcu kod kog je sinoć pronađen pištolj, Arsenijević: Verbalno me napadao i vadio oružje ispred mog lokala

(Foto: KoSSev)

Kosovska policija privela je kasno sinoć muškarca u severnom delu Mitrovice i to zbog neovlašćenog posedovanja oružja. Iako je on iste večeri pušten, danas je ponovo priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Pištolj koji je imao kod sebe bio je bez municije, potvrdili su danas u policiji. Ispostavilo se – ovo se privođenje sinoć dogodilo ispred lokala i po prijavi lidera „Srpske demokratije“ Aleksandra Arsenijevića.

Incident je, kako je sam potvrdio Arsenijević na svom Fejsbuk profilu, započeo sinoć oko 22.20 časova u njegovom lokalu u Mitrovici.

Napominje da se radi o licu koje ga navodno kontinuirano verbalno napada na političkoj osnovi.

„Čim sam ušao u svoj kafić, ugledao sam to lice za šankom, koje me već mesecima vređa, preti, psuje i provocira – ničim izazvano sa moje strane. Istog momenta kada me je ugledao, krenuo je sa verbalnim napadima. Navodio je kako nema ništa lično protiv mene, ali ima protiv moje politike. Nastavio je sa pretnjama kako će da me odrobija i psovao“, navodi Arsenijević.

Tvrdi da je na sve ostao „hladne glave“, da ni verbalno nije uzvratio, te da je potom muškarac napustio lokal sa svojim društvom.

Nedugo zatim, kako kaže Arsenijević, kazali su mu da se isti muškarac i dalje nalazi ispred kafića.

Tvrdi da je upravo tada i uočio da muškarac kod sebe ima oružje:

„Nakon kraćeg razmišljanja, i uzimajući u obzir da može da uđe u kafić i napravi veću tragediju u napadu na mene, kao i to da u tom momentu nije bilo uopšte ljudi ispred kafića, izašao sam kako bih maksimalno umanjio moguće kolateralne žrtve. Istog momenta on se uhvatio za pištolj za pojasom“.

Pre nego da pozove policiju, kako kaže, oružje mu je uzeo sam i kasnije ga predao policiji.

„Policija ga je po dolasku uhapsila, ja sam im predao oružje. Snimke nećemo objaviti jer su predmet istrage, a o motivima i okolnostima će se pozabaviti istražni organi“, naveo je Arsenijević.

Iako je sinoć po ovoj prijavi prvo uhapšen pa pušten, danas je istog muškarca policija ponovo privela, potvrđeno je za KoSSev u policiji.

Danas mu je određen pritvor do 48 sati.