Radović: Priština nije obezbedila svu potrebnu dokumentaciju za pokretanje peticije

Opština Leposavić (Foto: Opština Leposavić)

Pravnik iz Leposavića Veselin Radović izjavio je danas da informacija da su rokovi za pokretanje peticije počeli 22. decembra koju je objavio Ministar administracije privremenih prištinskih institucija nije tačna i u skladu sa zakonom, iz razloga što Ministarstvo nije obezbedilo svu potrebnu dokumentaciju za pokretanje peticije.

On je za Tanjug rekao da prištinske institucije “teraju vodu na svoju vodenicu”, što je na današnjem kratkom sastanku i predočio predsedniku Skupštine opštine Leposavić.

“Oni imaju svoje tumačenje, na osnovu kojeg je taj rok počeo da teče od momenta kada su nam dostavili samo jedan mali deo dokumentacije. Danas sam kratak razgovor sa predsednikom SO Leposavić u kom sam mu objasnio pravni aspekt čitave ove situacije. Očigledno nisu upoznati sa postupkom, ali su me saslušali i rekli da će proslediti dalje u nadležno ministarstvo”, rekao je Radović.

Radović je dodao da sa pravne strane rok za pokretanje peticije ne može da počne dok takozvani predsednik SO Leposavić ne izda dokument za registraciju grupe građana za pokretanje peticije.