Odbornici sutra o objektu za prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice

Foto: Radio Kontakt Plus

Odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica sutra će se sastati kako bi razmotrili odobrenje zahteva Inicijativne grupe građana koja traži korišćenje javnog prostora radi prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice.

Predsedavajući SO Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, izjavio je za Kontakt Plus da je Inicijativna grupa u Severnoj Mitrovici, putem imejla, zatražila na korišćenje sportsku halu.

„Savetodavno ćemo da se konsultujemo kao Skupština. Prema Administrativnom uputstvu, Skupština odlučuje o ovlašćenju za prostor koji su tražili. Mi ćemo se samo skupiti i najverovatnije odlučiti o objektu koju su oni odredili“, naveo je Ugljanin.

Rok za prikupljanje potpisa je 22. januar, podseća Ugljanin.

Međutim, ukoliko Inicijativna grupa ne uspe da ih prikupi do tog datuma, imaju pravo da od Ministarstva administracije lokalne samouprave zatraže dodatnih 15 dana, dodaje predsedavajući.

„Imaju pravo da zatraže još 15 dana naknadno za prikupljanje potpisa, ali pre 22. januara“, podvlači Ugljanin.

Podsetimo, kosovski ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići izjavio je 10. januara da građani Severne Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka imaju još 12 dana da prikupe neophodne potpise za smenu albanskih gradonačelnika, dok je rok u Zvečanu duži za još pet dana.

Međutim, grupe građana tvrde da im nije dostavljena potrebna dokumentacija za pokretanje peticije, te da nisu obaveštene da ističe vreme za prikupljanje potpisa.