Patrijarh ugostio decu iz Goraždevca, Orahovca, Velike Hoče i Kosovskog pomoravlja

Foto: Tv Hram

Njegova Svetost Patrijarh srspki g. Porfirije služio je danas svetu arhijerejsku Liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Kako navodi Tv Hram, ,,Patrijarhu su sasluživali Preosvećena gospoda episkopi: raško-prizrenski Teodosije, osečkopoljski i baranjski Heruvim, remezijanski Stefan, novobrdski Ilarion, sveštenstvo i sveštenomonaštvo u molitvenom prisustvu brojnog vernog naroda”.

Liturgiji su pored brojnog vernog naroda prisustvovala i deca iz Goraždevca, Orahovca, Velike Hoče i Kosovskog pomoravlja ali i iz Hrvatske. Na poziv njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija deca su prisustvovala i trpezi ljubavi u Parohijskom domu. Pored njih, oko Patrijarha su na trpezi bili prisutni i glumci Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Milan Vasić i drugi.

Patrijarh Porfirije se sa ovim mališanima družio u danima pred Božić kada je on njima bio gost. Sada je odlučio da se oduži na gostoprimstvu i pozvao ih je da budu gosti na njegovoj krsnoj slavi.

,,Njegovoj Svetosti su mališani uručili i prigodne poklone.  Mališani iz Goraždevca, Orahovca pripremili su kulturni program a svojim glasom druženje je ulepšala i Pavlina Radovanović. Patrijarh Porfirije zajedno sa arhijerejima i glumcima je darivao mališane paketićima i Jevanđeljima za decu”, navodi Tv Hram.

Opširnije na: https://www.tvhram.rs/vesti/vesti-iz-crkve/6933/torzestveno-evharistijsko-sabranje-hramu-svetog-save-foto