Đoković u polufinalu Australijan opena

Novak Đoković (Foto: Beta)

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog turnira pošto je pobedio 12. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle četiri seta, 7:6, 4:6, 6:2, 6:3.

Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 48 minuta.

Teniseri su uprkos brojnim brejk loptama osvajali gemove na svoje servise u prvom setu i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:3.

Fric je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, koji je u nastavku imao nekoliko prilika za brejk. On je u osmom gemu posle velike borbe propustio četiri brejk lopte i Fric je poveo sa 5:3. Amerikanac je sačuvao prednost brejka i izjednačio u meču.

Prvi teniser sveta dobro je počeo treći set, oduzeo je servis Fricu u drugom gemu, posle ukupno 16. brejk lopte u meču i poveo je sa 2:0. Posle toga je bez izgubljenog poena osvojio gem na svoj servis, a zatim je u poslednjem osmom gemu napravio novi brejk za vođstvo u meču.

Đoković je u šestom gemu četvrtog seta oduzeo servis Fricu, koji je odmah vratio brejk, ali je srpski igrač ponovo napravio brejk i poveo sa 5:3. Posle toga je bez većih problema osvojio gem na svoj servis i posle prve meč lopte 11. put se plasirao u polufinale turnira u Melburnu.

On će igrati protiv pobednika meča Italijana Janika Sinera i Rusa Andreja Rubljova.