20.3 C
Pec
29. apr 2024
Naslovna VESTI saopštenja Svečlja i Krasnići zatvorili četiri srpska Privremena organa u Dragašu

Svečlja i Krasnići zatvorili četiri srpska Privremena organa u Dragašu

Foto: Facebook Elbert Krasniqi, Prt. Sc.
Foto: Facebook Elbert Krasniqi, Prt. Sc.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja zajedno sa kosovskim ministrom administracije i lokalne samouprave Eljbertom Krasnićijem saopštio je da su danas u selu Vranište zatvorili četiri paralelne opštine koje su, prema rečima Krasnićija, sve ove godine radile ilegalno.

Četiri opštine koje su na Kosovu funkcionisale po srpskom sistemu, odnosno Privremeni organi opštine Prizren, Suva Reka, Orahovac i Dragaš (Gora) od danas su zatvoreni.

“Juče u Zvečanu a danas u Dragašu, baš kako smo i obećali, red i zakon svuda i na svakom ćošku Republike Kosova”, naveo je Svećlja na svom Fejsbuk profilu i dodao da će jedina institucija Srbije na Kosovu biti ambasada u Prištini.

“Cilj zastraživanja nealbanaca”

Ovim povodom se nakon Kancelarije za Kosovo i Metohiju oglasila i Srpska lista.

“Brutalni upad do zuba naoružanih Кurtijevih pripadnima specijalne jedinice u kancelarije opštine Gora izvršen je na direktnom nalogu Aljbina Кurtija i sa ciljem zastrašivanja nealbanaca, a pre svega Goranaca koji žive u ovoj opštini”, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da se Svećlja i Krasnići “iživljavaju nad mirnim i poštenim građanima Gore”.

“Etničko čišćenje svih koji vole državu Srbiju je plan režima u Prištini i način na koji oni doživljavaju multietničnost na ovim prostorima. Hiljade porodica u opštini Gora je ugroženo zbog ovog kaubojskog upada i to mora biti alarm za reakciju međunarodne zajednice koja napokon mora da stane na kraj ovom zulumu”, navedeno je.

Mišljenja su da Кurti čini sve da pobegne od dijaloga i veruje da će etničkim čišćenjem Кosova od Srba i ostalih nealbanaca uspeti u nameri da reši sva pitanja i probleme koji su morali i koji će morati biti deo dijaloga.

“Nakon što su Кurtijevi ministri pokazali ‘nadljusku hrabrost’ u borbi sa bilbordom u Zvečanu i slali poruku da će tragovi Srbije nestati, želimo da im poručimo da je svaki Srbin na Кosovu i Metohiji ujedno i trag Srbije na ovim prostorima, a ujedno i seme iz kog će jednog dana svanuti sloboda i kraj okupacije”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.