Od sutra elektronske prijave za slobodan pristup tržištu rada u okviru Otvorenog Balkana

Foto: RSE
Foto: RSE

Prema sporazumu o slobodnom pristupu jedinstvenom tržištu rada koji je potpisan u Tirani 21. decembra 2021. godine, državljani Srbije, Albanije i Severne Makedonije, koji žele da se zaposle u nekoj od članica Otvorenog Balkana ili su već pronašli poslodavca, moći će od sutra 05. marta, elektronskim putem da podnesu zahtev za Dozvolu za slobodan pristup tržištu rada, saopštila je Privredna komora Srbije.

Ovaj sporazum omogućava svim građanima ove tri države članice da uz najjednostavniju proceduru dobiju posao u bilo kojoj od zemalja te inicijative.

Za podnošenje zahteva, potrebno je da se poseduje ID broj za koji se registruje elektronski, u par koraka.

„To podrazumeva da korisnik ima elektronski identitet na svom nacionalnom Portalu elektronske uprave (eUprava), a zatim u par koraka kreira sebi ID broj Otvorenog Balkana. Korisniku će ID broj Otvorenog Balkana odmah biti dodeljen, a na adresu elektronske pošte dobiće i sertifikat o dodeljenom ID broju u vidu elektronskog dokumenta“, daju uputstva iz PKS.

Nakon dobijanja ID broja, navode dalje, zainteresovani građani mogu da pristupe portalu eUprave zemlje u kojoj žele da se zaposle, gde podnose zahtev za slobodan pristup tržištu rada.

Na platformi eUprave nalazi se formular koji je potrebno popuniti i priložiti važeći biometrijski dokument, nakon čega nadležni organi generišu jedinstveni identifikacioni broj Otvoreni Balkan (IDOB).

Iz Privredne komore Srbije kažu da odluku o zahtevu donosi odredišna zemlja najkasnije u roku od 30 dana od podnošenja zahteva.

Dozvola za rad kao i boravak u izabranoj zemlji određen je na dve godine, nakon čega postoji mogućnost njenog produžetka.

Više informacija o elektronskim uslugama regionalne inicijative Otvoreni Balkan dostupne su na Portalu eUprava Republike Srbije, a sva pitanja u vezi sa uslugama mogu se uputiti kontakt centru slanjem mejla na adresu openbalkan@gov.rs ili putem kontakt forme na Portalu eUprava.