Kancelarija za KiM: Oduzeta veća količina medikamenata u Mitrovici i Zvečanu

Apoteka u Mitrovici (Foto: Radio Kontakt plus)

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštavaju da je tokom današnje akcije Kosovske policije u apotekama u severnom delu Mitrovice i Zvečanu oduzeta veća količina medikamenata, čime je, kako navode, ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu КiM, dodatno onemogućeno.

To je, kako navode, problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu Kosova.

Iz Kancelarije ističu da su vlasti u Prištini danas sprovele novu nasilnu akciju na severu Кosova time što su upali u apoteke.

“Nakon izazovanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Кosovu i Metohiji, Кurti sada naš narod na severu КiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima”, navode iz Kancelarije.

Kažu da Kurti “sprovodi lov na lekove”, a da istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na Kosovo.

“Ovo je još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Кurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu КiM, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život, od dinara do lekokva i osnovnih životnih namirnica”.