Direktor finansija u opštini Peć podneo ostavku, volim grad viśe od vlasti

Jeton Abazaj (Foto: Radio Goraždevac)

Direktor finansija u opštini Peć Jeton Abazaj, podneo je danas ostavku na tu funkciju koju je obavljao 11 godina.

“Danas podnosim ostavku na svoju funkciju. Mnogi od vas su me pitali zašto? Daću vam samo dva, od mnogih razloga: 1. Volim grad više od vlasti, pa je bolje da me pamte kao čoveka grada, nego kao slugu vlasti! 2. Na mestu gde ne poštuju vrednost, otvorite vrata što pre!”, napisao je Abazaj na svom Fejsbuku.

Abazaj koji je piznat po tome što je javne debate o planiranju budzeta organizovao u mnogim selima i naseljima, napisao je da u vlasti nije bio zarad lične koristi.

“Nisam tražio od ove vlasti ni lične usluge ni materijalna dobra, samo sam tražio poštovanje i dostojanstvo, ljudi odlaze kada pokušavaju da im naruše dostojanstvo, ja sam uradio isto!, napisao je Abazaj.

On novodi da je 11 godina na poziciji direktora finansija u opštini Peć, najduže na ovoj poziciji u Peći i celom Kosovu od posleratnog perioda zbog čega oseća ponos.

“Zbog svake pojedinačne akcije tokom ovih 11 godina osećam se ponosno i ujedno vam polažem račun. Svako ko smatra da nisam radio kako treba ili naneo bilo kakvu štetu opštini ili javnom interesu, ili da sam se okoristio nečim nezakonitim, dođite i čekam vas na javnoj raspravi, počev od: predsednika, potpredsednika, funkcionera i opozicije”, navodi Abazaj.

Jeton Abazaj bio je dugogodišnji član Demokratskog saveza Kosova koji napušta.

“Od danas je i moj put sa DSK razdvojen, oni nastavljaju „novi put“ u staroj formaciji, a ja nastavljam put sa novim idejama. Nemam nikakvu obavezu prema njima ili bilo kome drugom”, napisao je Abazaj.

Zahvalio se na podršci svim građanima opštine Peć na dosadašnjoj podršci.

“Zahvaljujem se svim građanima Peći od srca na podršci koju su mi pružili, kao i hvala društvu, kolegama, prijateljima i porodici koji su mi svaki put ostali blizu”, 

Posebnu zahvalnost Abazaj je uputio Asocijaciji Kosovskih Opština na čijem je čelu bio do sada, svim direktorima finansija koji su me, kao rukovodioci, stalno podržavali, kao i svim agencijama i odeljenjima Ministarstva finansija.

Pismo svoje ostavke Abazaj je završio svojim zaključkom da „Političar svojim postupcima može biti opasniji od serijskog ubice, jer serijski ubica može ubiti 2-3 ili 10 ljudi, dok loš političar jednom akcijom može da ubije državu ili grad“, napisao je Abazaj na svojim društvenim nalozima.