Lajčak: Dogovoreno da Beograd i Priština nastave dijalog sledećeg ponedeljka

Miroslav Lajčak (Foto: X@MiroslavLajcak)

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je posle sastanka sa pregovaračima dveju strana u Briselu objavio da su se dogovorili da razgovor nastave u ponedeljak, 25. marta.

Lajčak je na platformi Iks (X) napisao da je s pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem, razgovorao o sprovođenju Sporazuma o putu normalizacije odnosa Srbije i Kosova i o drugim pitanjima, uključujuči posledice odluke Centralne banke Srbije o evru kao jedinom sredstvu za gotovinsko plaćanje na Kosovu čime je dinar eliminisan od 1. februara.

„Dogovorili smo se da nastavimo o tim pitanjem sledećeg ponedeljka (25. marta), dok će Sporazumom morati da se pozabave lideri (Srbije i Kosova)“, napisao je Lajčak.

Bisljimi je posle sastanka najavio da će strane do petka dostaviti svoje predloge o upotrebi dinara, a Petković je rekao da je jedan od predloga Beograda za rešavanje pitanja dinara kao platežnog sredstva nastavak rada “Poštanske štedionice” i mogućnost da Srbi podižu novac na Kosovu.