Kurti: Na nekoliko metara od granice primećene jedinice Vojske Srbije

Aljbin Kurti (Foto: Kim arhiva)

Na samo nekoliko metara „od granice sa Kosovom, juče su primećene specijalizovane jedinice Vojske Srbije“, objavio je premijer Kosova Aljbin Kurti na Fejsbuku.

U tom smislu podseća na nedavnu izjavu predsednika Srbije koji je, kako podseća Kurti, rekao da će„Srbija čekati najbolji mogući trenutak i iskoristiti svoju priliku“.

Upravo tu izjavu su pojedini kosovski mediji na albanskom preneli kao preteću, iako nije jasno na šta je Vučić tom prilikom želeo da poruči.

“Danas u toku dana primećene su specijalizovane jedinice vojske Srbije na samo nekoliko metara udaljenosti od granice sa Kosovom, kod sela Banje u Zubinom Potoku. Slična kretanja zabeležena su i u selu Oslare, kod granice sa Kosovom“, napisao je juče Kurti na Fejsbuku.

Kurti je međutim, naglasio da je Kosovo „svesno da Oružane snage Srbije sprovode redovne vežbe i koriste ih kao izgovor da izazovu namerne provokacije blizu granice sa Kosovom“.

„Pažljivo posmatramo da li će pokušati da pređu granicu, iako ovakav pristup njihovih vojnih vozila nije normalan“, napisao je kosovski premijer Aljbin Kurti.