Kada tabloid od predloga za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi dođe do „krvoprolića u lažnoj državi“

FOTO: Preuzeto sa Srbija Danas

„AAK predstavila zahtev za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi“, naslov je jučerašnje vesti prištinskog portala Telegrafi. Prenoseći tekst ovog medija, jedan od beogradskih tabloida se odlučio za nešto drugačiji naslov – „ALJBINA HOĆE DA RUŠE NJEGOVI! ‘Krvoproliće’ u lažnoj državi, Haradinajeva stranka traži da se Kurti HITNO skine s vlasti”.

Beogradski taboidi neretko se prilikom izveštavanja o događajima na Kosovu odlučuju za bombastične, dramatične, neretko dvosmislene, a ponekad čak i netačne naslove koji mogu da dovedu čitaoce u zabludu.

Jučerašnje vest tabloida Srbija Danas upravo je jedan od takvih primera.

Osim što dvosmisleno poručuju da Kurtija „hoće da ruše njegovi“, bez navođenja da je reč o opozicionoj stranci, Srbija Danas takođe pominje „krvoproliće“.

Iako je ova reč u naslovu, nema je u tekstu vesti, odnosno nije objašnjeno o kakvom se „krvoproliću“ radi, ko ga izaziva i čija će „krv biti prolivena“.

Čim se pročita naslov i pređe na uvod vesti, postaje jasno da se tu završava bombastičnost i dramatičnost.

„Predsednik poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri rekao je da će ta stranka na skupštinskoj raspravi rezolucijom zatražiti od vlade prištinskog premijera Aljbina Kurtija da podnese ostavku“, piše Srbija Danas pozivajući se na portal Telegrafi.

U nastavku vesti sledi tekst predloga AAK.

„Svi dosadašnji parametri dokaz su da su se stekli svi uslovi da vlada završi mandat ostavkom, odnosno predlogom za razrešenje, koji je predložila AAK. Nakon ostavke ili smene vlade, skupštinu Kosova treba raspustiti“.

Ujedno je najavljeno da će poslanici te stranke zatražiti održavanje sednice skupštine.

„Pored ovog suštinskog predloga, predlažemo i nacrt rezolucije, koji bi trebalo da bude usvojen na plenarnoj sednici“, stoji dalje u predlogu.

U nastavku su navedeni razlozi za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi:

„Pitanja zapošljavanja, pravosuđa, privrede i javnih investicija, spoljne politike i dijaloga, kontrole administracije, a kao problemi se navode pritisci na medije, problemi u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, obrazovanja, promašaji u oblasti energetike, nedovoljna borba protiv korupcije“, ovom rečenicom Srbija Danas završava svoju vest.

Time je ovaj tabloid ostavio svoje čitaoce bez odgovore na mnoga pitanja kojima ih je bombastičnim naslovom privukao.