Svečlja i Hodža na konferenciji u Severnoj Mitrovici o zapleni oružja „srpskih terorista“ bez obezbeđenog prevoda, novinari reagovali

Iako su sazvali vanrednu konferenciju za medije u Severnoj Mitrovici kako bi izneli podatke o većoj zapleni oružja u opštini Zvečan „grupe srpskih terorista Milana Radoičića“, spominjući i srpskog predsednika, dva najviša čelnika Kosovske policije večeras nisu obezbedili prevod na srpski, inicijalno pozdravljajući novinare samo na albanskom. 

U Severnoj policijskoj stanici su kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i direktor Kosovske policije Gazmend Hodža. Oni su se obratili na albanskom, a prevod nije obezbeđen.

Na pitanje našeg novinara da objasni o čemu se radi, od ovih zvaničnika inicijalno je stigao odgovor da nakon obraćanja obojice zvaničnika, odgovore na pitanja novinara.

Zek nakon insistiranja više novinara na srpskom, Svečlja je dao sumirane podatke.

Kaže da je navodno „posle dobijenih informacija od građana“, ali i Obaveštajne agencije Kosova, policija izvršila pretres, na srpskom ne navodeći i gde.

Kaže da je zaplenjeno 10 automatskih pušaka, plastični eksploziv, šok bombe, prsluci, uniforme, kako on kaže „srpske armije“, delova uniforme Kosovske policije.

„Pripremljeno je da se institucije Kosova, a najviše policija napadne od strane teroristističke grupe predvođene Radoičićem“, kazao je Svečlja.

Tvrdi da se radi o oružju „po ugledu“ na ono prethodno zaplenjeno u Banjskoj.

Oružje je izloženo i označeno brojevima.

Foto: KoSSev