Kros RTS-a ,,Kroz Srbiju” održan danas i u Orahovcu

Foto: Radio Goraždevac

U Orahovcu je danas održan kroz RTS-a ,,Kroz Srbiju”. Na krosu su učestvovali učenici gimnazije iz Orahovca, osnovne škole ,,Dositej Obradović”, kao i mališani iz dečijeg vrtića ,,Naša radost”. Ovaj kros se tradicionalno održava svake godine, kako u drugim mestima tako i u Orahovcu.

Učesnici krosa su se takmičili u centru gornjeg dela Orahovca, na ulici koja se nalazi između crkve Uspenja Presvete Bogorodice i ,,Gimnazije Orahovac”, odnosno osnovne škole ,,Dositej Obradović”. Najpre su na startnu liniju stali oni najmlađi, iz vrtića, zatim prvaci i tako redom do najstarijih učenika.

Pobednici u svakom uzrastu su dobili diplome kao i simbolične nagrade. Osnovna škola je za pobednike obezbedila lopte, kao i druge, sportske rekvizite. Najmlađi učesnici krosa, dečaci i devojčice iz vrtića, kao i najstariji, odnosno gimnazijalci, kao nagrade su dobili makete manastira (Visoki Dečani, Pećka Patrijaršija, Sveti Arhangeli i druge).

Foto: Radio Goraždevac

Kros RTS ,,Kroz Srbiju” ove godine je održan 34. put, a njegov početak označila je ministarka prosvete u Srbiji, Slavica Đukić Dejanović, iz studija RTS-a.