Osmani i ministarka iz Katara o daljem razvoju odnosa

Marijam bint Ali bin Naser Al-Misnad i Vjosa Osmani u Prištini (Foto: Kabinet predsednice Kosova)
Marijam bint Ali bin Naser Al-Misnad i Vjosa Osmani u Prištini (Foto: Kabinet predsednice Kosova)
Kosovska predsednica Vjosa Osmani je u razgovoru sa ministarkom za porodicu i socijalni razvoj Katara Marijam bint Ali bin Naser Al-Misnad kazala da „Kosovo duboko ceni kontinuiranu podršku te zemlje, posebno u pomoći oko članstva u međunarodnim organizacijama, ali i za pružanje humanitarne pomoći tokom i nakon rata“, saopšteno je medijima iz njenog kabineta.

„Katar je konstantno podržavao Kosovo, pa se predsednica Osmani zahvalila ministarki Al-Misnad, kao i rukovodstvu Katara na čelu sa šeikom Tamimom ibn Hamadom el Tanijem“, navedeno je.

Sagovornice su istakle potrebu za „produbljivanjem saradnje i istraživanjem zajedničkih inicijativa koje će biti od uzajamne koristi“.

Osmanijeva je podvukla važnost daljeg jačanja odnosa sa Katarom i pomenula oblast socijalne zaštite, podršku ratnim invalidima, zdravstveni sektor, turizam i druge investicione projekte.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o razvoju i unapređenju usluga podrške porodici, uključujući programe usmerene na blagostanje dece i žena, zaključeno je u saopštenju.