Kancelarija za KiM: postavljena ručna bomba u dvorištu kuće – zastrašivanje Srba

Foto: Kancelarija za KiM
Foto: Kancelarija za KiM

U dvorištu kuće I. Đ. iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba, naveli su danas iz Kancelarije za KiM. Kosovska policija se do sada nije oglašavala o ovim navodima, dok je ujedno izostao odgovor na upit KoSSev portala.

Iznoseći puno ime i prezime, iz Kancelarije za KiM navode da se porodica I. Đ. već duže vreme nalazi na „meti lokalnih Albanaca“.

„Sina I. Đ – B. Đ, početkom prošle godine je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića, a sada su se našli na novom udaru“, tvrde iz Kancelarije, navodeći da usled postavljanja ručne bombe „samo pukom srećom nije došlo do težih posledica“.

Još jednom su iz Kancelarije za KiM, kao posrednog krivca označili kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.

„Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM. Međutim, Đ. i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoji na svome“, dodaju.

Sa druge strane, navode da Beograd insistira na zaštiti Srba, te traže od „institucija“ da im osiguraju bezbednost, povećaju pozornost, te da se odgovorni za etničke zločine procesuiraju.

Kosovska policija se do sada nije oglašavala povodom najnovijih navoda Kancelarije za KiM. Ujedno je do objavljivanja ove vesti izostao odgovor na upit KoSSev portala.