Iz sefa SDK oduzeto više od 150.000 dinara, 4,500 evra i 940 franaka, upravnik ispitan

Foto: KoSSev

Veća količina novca oduzeta je tokom današnjeg pretresa prostorija SDK u Kosovskoj Mitrovici koje su zatvorene pre manje od deset dana, zajedno sa pet filijala banke Poštanska štedionica.

Pripadnici Jedinice za privredni kriminal iz Prištine, danas su ponovo ušli u prostorije SDK u Kosovskoj Mitrovici, uz asistenciju službenika regiona Sever.

Kako nam je tokom pretresa potvrdio zamenik komandira ovog regiona, Veton Eljšani, u pitanju je bila provera sefa za koji ranije nije bilo ključa.

To je večeras potvrdila i centralna direktcija Kosovske policije u Prištini.

„U okviru istražnih radnji u vezi sa predmetom ‘Srpski dinar’ danas je izvršena kontrola ekspoziture banke ‘Narodna banka’ u ulici Knjaza Miloša’ u Severnoj Mitrovici, u kom slučaju je izvršena provera sefa koji u trenutku pretresa 20.05.2024. godine nije mogao da se otvori u odsustvu odgovornog lica koje je imalo ključeve“, naveli su.

Preciziraju da su danas uspeli da identifikuju upravnika, da su ga kontaktirali, te da je u njegovom prisustvu otvoren sef.

A u sefu je pronađena veća količina novca koji je oduzet – 152,290 dinara, 4,580 evra i 940 švajcarskih franaka.

Iz policije navode da je nakon pretresa „koji je obavljen bez ikakvih incidenata“, upravnik u prisustvu branioca, ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Nisu precizirali šta se konkretno stavlja na teret ovoj osobi.

Policija navodi da su ostale radnje u vezi sa ovim slučajem u toku i da će sve dalje pravne odluke biti donete u koordinaciji sa pravosudnim organima.

Podsetimo, prošlog ponedeljka izvršena je akcija Kosovske policije i poreske službe na Severu Kosova u kojoj je zatvoreno pet filijala Poštanske štedionice i Uprava za trezor Ministarstva Republike Srbije.

Tada je zaplenjeno oko 1.6 miliona evra, oko 74 miliona i 700 hiljada dinara, oko 19 hiljada i 500 franaka, oko 13 hiljada američkih dolara uz 40 australijskih dolara i dokumentacija.