Čaglavica: Rupe i kanalizacija ometaju saobraćaj u Stefanovoj ulici

Rupa na putu u Stefanovoj ulici u Čaglavici (Foto: Kim)
Stefanova ulica u Čaglavici rekonstruisana je krajem decembra 2022. godine kada je postavljen novi sloj asfalta. Međutim, nepunih 18 meseci kasnije kolovoz u njoj je ponovo pun velikih i dubokih udarnih rupa i oštećenja, a od nedavno se ovom ulicom razliva i kanalizacija.

Iako je Stefanova ulica gotovo u potpunosti bila renovirana, zbog gustog saobraćaja i radova u obližnjim dvorištima i na gradilištima ponovo je oštećena na mnogo mesta.

Velike udarne rupe otežavaju saobraćaj, a prelazak preko njih je prilika za ozbiljno oštećenje vozila.

Pored ovog problema, u toku prošle nedelje se u ovoj ulici razlila i kanalizacija, pa se oseća nesnosan neprijatni miris.

Kim radio se elektronskom poštom 13. maja ove godine obratio direktorici Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u Opštini Gračanica Aleksandri Đekić u vezi sa ovim problemom. Međutim, odgovor još uvek nismo dobili. Danas smo se ponovo Đekićevoj, ali i Opštini Gračanica, obratili povodom iste situacije i poslali im fotografije stanja u pomenutoj ulici.

Automobili iz Čaglavice i oni koji prolaze kroz ovo selo u tranzitu jedino Stefanovom ulicom mogu da se kreću ka Lapljem Selu.