Treći „Smajl fest“ u Gračanici: Nezaboravan provod za mališane

Avantura animatori iz Novog Sada treću godinu za redom oduševljavaju mališane iz Gračanice i okoline na „Smajl (Smile) festu“, pa je tako na platou ispred Opštine Gračanica i ovoga puta priređena prava dečja žurka.

Avantura animatori su privukli veliki broj mališana svojim energičnim i maštovitim programom. Deca su bila oduševljena različitim tačkama, ali je „vatreni šou“ pobrao ubedljivo najviše simpatija.

Svi će doći ponovo

„Najviše su mi se na ovom festivalu svidele igre sa klovnovima, kada smo se podelili u grupe i igrali ‘papir, kamen, makaze’. Došao bi i sledeće godine, mnogo mi se svidela igra kada smo bacali loptice u vis”, kazao je za Kim radio Damnjan Mladenović.

„Meni je sve bilo zanimljivo, i ja bi došao i sledeće godine. Najviše mi se svideo vatreni šou na kraju”, dodao je Milutin Dimitrijević.

„Meni se svideo deo sa mačem i lancima, to mi je bilo najzanimljivije. Bilo je smešno, svi smo se smejali, a bilo je i lepo”, rekao je Andrija Dimitrijević.

„Najviše mi se svidela vatra na kraju”, kratak je bio Stevan Nićić.

Potrebno više događaja namenjenih deci

Iako je „Smajl fest“ posvećen prvenstveno najmlađima, bio je zabavan i roditeljima.

„Događaj je stvarno divan, dopao se i Đurđi (kćerki) i meni. Nadam se da će ovog leta biti mnogo više ovakvog sadržaja za decu, a možda i za nas roditelje”, kazala je Natalija Prlinčević.

„Prvi put sam na ovakvom događaju i mogu da kažem da je upečatljivo. Mislim da bi ovako nešto trebalo da se organizuje makar jednom u
tromesečju, da deca imaju priliku da upoznaju svoje heroje, počevši od Spajdermena, medveda do džina”, rekao je Vladimir Milić.

Viši cilj i divan trenutak

Vukašin Đurić iz Avantura animatora je rekao da je publika u Gračanici bila „na visini zadatka“.

„Mi smo dali sve od sebe da ovo bude što bolje veče i za nas i za vas, posetioce. Da svi koji ne mogu da prisustvuju dožive pun efekat samog festivala i Gračanice kroz nas”, naveo je.

On je dodao je da se „vatreni šou” najviše dopao mališanima.

„Svaka reakcija dece je bila zapanjujuća, oni su ostali u blagoj neverici. Za nas nema najteže stvari, kada je nešto sa voljom i željom, lako se prebrodi svaka poteškoća. Mi dolazimo ovde zarad nekog višeg cilja”, istakao je.

Đurić je prvi put u Gračanici. Kako je kazao, ostavila je dobar utisak na njega.

„Predivno mi je, ekipa je dolazila nekoliko puta. Ovo je jedan divan trenutak, samo sam čuo, nisam nikad bio. Sada sam došao i ostavila mi je (Gračanica) utisak. Sutra ujutru idemo do manastira, da vidimo i taj deo naše istorije”, zaključio je Đurić.

Odziv publike sve veći

Sandra Đokić iz Turističke organizacije Gračanice (TOG) je navela da je „Smajl fest“ vrlo značajan, jer deca iz ove lokalne samouprave nemaju priliku da često prisustvuju sličnim događajima.

„Mi se trudimo da tokom leta organizujemo ovakav festival, gde ćemo naše mališane da oraspoložimo i pružimo im jedan doživljaj, a naravno, i njihovim roditeljima. Drago mi je što je svake godine odziv na ovaj festival sve veći”, rekla je ona.

Treći Dečji festival „Smajl fest“ organizovala je TOG povodom obeležavanja Međunarodnog dana dece u okviru programa „Dani Gračanice – Kulturno zabavno leto 2024“ koji sprovodi Komunikacija za razvoj društva (CSD) u saradnji sa 12 nevladinih organizacija i udruženja uz podršku Opštine Gračanica.