BIA demantuje povezanost sa uhapšenima u Uroševcu za špijunažu

Foto: BIA

Odlučno demantujemo sve pokušaje plasiranja lažnih vesti – poručili su upravo iz Bezbednosne informativne agencije nakon hapšenja dve osobe za špijunažu na Kosovu i medijskih navoda o njihovoj navodnoj povezanosti sa srpskom BIA-om.

Prištinski medij Gazeta Express izvestio je danas da su u Uroševcu uhapšene dve osobe osumnjičene za špijunažu, ali i navodno saradnju sa Bezbednosno informativnom agencijom (BIA) Srbije.

Pozivajući se na svoje izvore, ovaj medij je naveo da je reč o B. Š. (B.Sh.) i M.Ć. (M.Q.), te da je „Kosovska obaveštajna agencija imala ključnu ulogu u hapšenju dvojice osumnjičenih“.

U međuvremenu se oglasilo kosovsko specijalno tužilaštvo, navodeći takođe da su danas dve osobe uhapšene zbog sumnje na špijunažu, ali bez iznošenja bilo kojih drugih detalja o samom slučaju, inicijala, odnosno u kom gradu je hapšenje izvršeno.

Naveli su da su pretresi izvršeni na dve lokacije u zajedničkoj akciji sa Kosovskom policijiom i OIK-om, a nakon višemesečne istrage, te da je uhapšenim osobama sa Kosova određeno 48-časovno zadržavanje.

Medijske navode o navodnoj vezi sa BIA-om pratilo je oglašavanje ove agencije.

Iz Beograda su demantovali da su uhapšeni u bilo kakvom odnosu saradnje sa agencijom.

„Bezbednosno-informativna Agencija odlučno demantuje sve pokušaje plasiranja lažnih vesti od strane privremenih albanskih institucija na Kosovu i Metohiji, da su dva lica sa inicijalima B.Š. i M.Ć. a koja su danas uhapšena u Uroševcu pod optužbom za izvršenje krivičnog dela špijunaže u bilo kakvom odnosu saradnje sa Agencijom“, navodi se u kratkoj reakciji.