Vučić sa Saracinom o bezbednosti Srba na Kosovu i ZSO

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto Tanjug/Zoran Žestić)
Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto Tanjug/Zoran Žestić)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom. Jedna od tema razgovora bila je dijalog sa Prištinom, bezbednost Srba na Kosovu i ZSO.

Dvojica zvaničnika razgovarala su o situaciji u regionu. Dijalog Beograda i Prištine, bezbednosti Srba na Kosovu i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), takođe su bile teme razgovora.

“Još jedan otvoren i direktan razgovor sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom o situaciji u regionu, neispunjenim dogovorima iz dijaloga Beograda i Prištine. Na prvom mestu onim koji se tiču bezbednosti Srba na KiM i formiranja ZSO. Nastavku evropskog puta Srbije, angažmanu SR Nemačke u regionalnim procesima i našim bilateralnim odnosima”, napisao je Vučić na Instagramu.

O prioritetima

Predsednik Srbije je istakao da Nemačka i međunarodna zajednica u Srbiji imaju pouzdanog partnera u očuvanju mira i stabilnosti, jačanju regionalne saradnje i prosperiteta.

“Zaštita nacionalnih interesa države i srpskog naroda uvek biti prioritet”, zaključio je Vučić.