Novi plakati u severnom delu Mitrovice posvećeni Vučiću: „Vrhovni komandante, čekamo te“

Novo jutro u severnom delu Kosovske Mitrovice osvanulo je uz nove plakate i poruke. Ova je posvećena predsedniku Srbije.

Reč je o posteru sa likom Vučića ispred pripadnika Vojske Srbije, a na kojem stoji poruka „Vrhovni komandante, čekamo te“.

Plakate smo uočili na više lokacija širom grada. Desetak se nalazi na mitrovičkom šetalištu. Zalepljeni su na ulaznim vratima zgrada, stubovima, prozorima lokala.

Isti plakat nalazi se i na žutom stubu u samom centru grada.

Nešto niže, poster sa Vučićevim likom i porukom „Vrhovni komandante, čekamo te“, postavljen je na zid stambene zgrade, do prethodno iscrtanih grafita sa porukom „Kad se vojska na Kosovo vrati“.

Prema navodima pojedinih medija, ali i objava na društvenim mrežama, novi plakati oblepljeni su i u drugim opštinama na Severu Kosova.

Prethodni plakati i grafiti

Meštani opština na Severu Kosova u prethodnim godinama neretko su na ulicama, zidovima zgrada, električnim stubovima mogli da vide poruke vezane za trenutna politička dešavanja, kao i krize koje su tada bile aktuelne.

Još sredinom 2022. se krenulo sa grafitima i plakatima „Nema predaje – KM ostaje“, a samo mesec dana kasnije pojavili su se i grafiti „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“.

U međuvremenu je predstavljen i slogan „Kad se vojska na Kosovo vrati“. To su još krajem jula prošle godine učinili navijači Crvene Zvezde, nakon čega je usledilo jednobrazno serijsko ispisivanje ove poruke širom Srbije ali i regiona, uključujući i Sever Kosova.