Nikolić: Neizvesno kako će se razvijati odnosi u BiH

Srbija će stajati uz Srbe u Bosni i Hercegovini i daćemo podršku Republici Srpskoj i svemu što se radi po Ustavu i zakonu, poručio je na konferenciji za novinare predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

“Danas smo se sastali ne prvi ni poslednji put i češće ćemo da se sastajemo. Dočekali smo da jedan član Predsedništva BiH pokrene pitanje za koje je bitno šta mu je cilj i šta time poručuje. Veoma je neizvesano kako će se razvijati odnosi u BiH i kakve odnose očekuju sa Srbijom”, kaže Nikolić.

Dodaje da će Srbija stajati uz Srbe u BiH.

“Mi smo isti narod i daćemo podršku Republici Srpskoj i svemu što se radi po Ustavu i zakonu”, poručuje Nikolić.

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je da je jasno da najavljena revizija nije pitanje pravde jer u tom slučaju takva odluka, ističe, ne bi mogla da bude donesena.

“Ovo je akt mržnje Bošnjaka prema Srbima uopšte. To pokazuje da žele da postignu dva cilja – očekuju da dobiju desetinu milijardi odštete a drugi je da se ukine RS”, rekao je Dodik.

Istakao je da su na sastanku na kojem se odlučivalo o reviziji bili svi – “Bakir Izetbegović i njegovi, opozicija, predstavnici verskih insitucija i svi oni koji su okupljeni trajnom mržnjom prema nama”.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić razgovarali su sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem o najavljeno, zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.