UHAPŠEN SRBIN IZ RANILUGA OSUMNJIČEN ZA RATNE ZLOČINE

Hapsenje (Foto: KPS)

RANILUG, 25.februar – Kosovska policija uhapsila je juče Dragana Stojanovića (53) iz sela Pančelo, u opštini Ranilug, zbog sumnje da je počinio ratne zločine, saznaje Puls.

Dragan Stojanović-privatna arhiva

 

Privedeni Stojanović trenutno se nalazi u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici.
Kako je za Puls izjavila supruga uhapšenog Olgica Stojanović, Dragana je juče popodne uhapsila patrola kosovske policije iz Kamenice sa obrazloženjem da ga privode samo da bi  ispunio formalnost i dao izjavu u stanici policije u vezi sa nekom žalbom.
„Međutim, sinoć su me telefenom obavestili iz stanice u policije u Gnjilanu da je moj suprug osumnjičen za ratne zločine i da je prebačen u pritvorsku jedinicu u Mitrovicu“, rekla je Olgica Stojanović.
Međutim, prema informacijama iz lokalne policije, Stojanović je juče uhapšen po Interpolovoj poternici i trenutno se nalazi u Prištini.
Kako je objavio portal kossev.info, u izveštaju KP-a, izvešteno je o hapšenju u Ranilugu. Navodi se da je priveden Srbin “na osnovu naloga” i da je “odlukom tužioca poslat u pritvorni centar”, bez detalja u koji tačno. U izveštaju nije precizirano da se radi o osumnjičenom za ratne zločine.
Dragan Stojanović zaposlen je kao portir u opštinskom sudu za prekršaje u Ranilugu. Pre 1999.godine radio je kao građevinski radnik u firmi “Trajko Perić” u Kosovskoj Kamenici.
Otac je dvoje maloletne dece.